Wat is Showit en is het beter dan WordPress?

Ik ben zelf helemaal fan van Showit, maar wat is Showit eigenlijk? En wat is het verschil tussen Showit en WordPress (of andere online website programma’s)? En waarom ben ik er zo’n fan van? Al die vragen ga ik voor je beantwoorden.

Ten eerste is het goed om te weten dat Showit wel gebruik maakt van WordPress voor de blog pagina’s. Dit werkt geweldig en brengt WordPress terug naar waar het in eerste instantie voor bedoel was: Bloggen.

Showit is een visuele websitebouwer. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk (overlappende) vormen maken, afbeeldingen plaatsen en tekst slepen zonder code. Het mooiste is dat je niet vast zit aan een grid zoals in de WordPress builder Elementor.

Het is gebruiksvriendelijk en je bent niet afhankelijk van een websitebouwer nadat je je website live is gegaan. Mocht je toch in de knoop raken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier mijn website templates.


Is Showit beter dan WordPress?

Ja! Showit is naar mijn mening en ervaring absoluut beter dan WordPress. De reden dat het gebruik van een Showit-website beter is dan een volledige WordPress-website, is dat je met Showit visueel een prachtige website kunt maken zonder code. Het is 100% een visuele editor.

Je hebt bovendien niemand nodig die je website onderhoud en hoeft dus niet bang te zijn dat er iets snel stuk gaat erdoor. Kom je toch in de knoop met Showit, dan hebben ze een hele fijne support chat dat je snel helpt.


Wat is Showit?

Wat is Showit?

Showit is echt het beste van twee werelden. Je krijgt een gebruiksvriendelijke & eenvoudige editor voor slepen en neerzetten in combinatie met de kracht van WordPress achter je blog.

Laten we kijken naar de eigenschappen van Showit.


Showit SEO

Iets wat heel belangrijk is voor je website is SEO (Search engine optimization.) Heeft Showit goede SEO?

Het antwoord hierop is ja! En dat is inclusief een geweldige laadtijd van pagina’s, zelfs voor sites met veel afbeeldingen (Calling all fotografen en creatives!).

Met een paar klikken kan je per pagina de SEO aanpassen. Ook in meerdere talen.

Je kunt de SEO-titels, meta description, keywords en share afbeeldingen voor elke pagina instellen. (Dit krijg je te zien als je je link deelt met iemand) Verder kun je ook aan de slag met slugs (permalinks) en afbeelding alt-tags.


Een écht drag & drop systeem.

Ik ben vanuit het hart een ontwerper en heb dus ook al een aantal drag & drop systemen uitgeprobeerd. Waar ik vaak tegen aan liep is dat je 90% van de tijd, vast zit aan bepaalde blokjes. Dit kan een drama (en frustrerend) zijn als je bijvoorbeeld creatief wilt zijn met overlappende elementen.

Of je moet toch weer aan de slag met code. Maar dit is totaal niet ideaal voor jou als klant, mocht je zelf iets in de toekomst willen veranderen.

En dan heb je Showit, waar je totaal niet vast zit aan blokken. Je kan het bijna zien als Adobe XD, of waarschijnlijk in jouw geval: Canva meets website builder. Met Showit crëeer je elk element en pagina zoals jij het in gedachten hebt. Zonder dat je daar per se (betaalde) hulp bij nodig hebt.

Ik help je natuurlijk graag, maar ik begrijp ook dat je niet elke keer bij mij wilt aankloppen voor kleine aanpassingen. Mocht je wel kennis van code hebben, dan heeft Showit hier ook en mogelijkheid voor.


Mobiel en desktop bewerken.

Een van de beste functies van Showit is de zij-aan-zij-editor voor desktop en mobiel. Hiermee kan je elke pagina op mobiel en desktop visueel bewerken om voor beide de perfecte gebruikerservaring te creëren.

Een groot voordeel is ook dat, al pas je mobiel aan, het geen elementen gaat verschuiven op desktop. Je kan bijvoorbeeld ook een pagina alleen ‘uitzetten’ op desktop voor als je je eigen instagram-link pagina wilt maken. Bye linktree!

Veel andere website-editors in blokstijl geven niet de mogelijkheid om de desktop- en mobiele versies afzonderlijk te bewerken. Hierdoor zit je vast aan wat het systeem voor je neerzet, zonder er zelf invloed op te kunnen uitoefenen. Dat is natuurlijk erg zonde is en totaal niet gebruiksvriendelijk.


Showit prijzen

Showit heeft 3 pakketten waaruit je uit kan kiezen. Ze bevatten allemaal de Showit-websitebouwer en hosting.

Voordat je roept: “Poeh, dat is duur!”. Laten we vergelijken.

Met een standaard WordPress-website moet je voor hosting betalen, dit kost vaak minimaal € 10 per maand. Hiernaast ben je, zoals eerder genoemd, afhankelijk van iemand die je WordPress website onderhoud. Dit is vaak al een paar tientjes per maand (Lees: Minimaal 30 euro). Ik ben er zelf al een paar tegen gekomen van € 100 per maand. Oof!

Conclusie:

WordPress met hosting en onderhoud:
€ 40 tot wel € 110 per maand.

Showit, incl. hosting & blog:
€ 19,50 ($24) (Afhankelijk van de koers)

Wil je er nog een shop bij? Dan kun je gebruik maken van Shopify Lite. Dit is € 7,33 ($9). Je bent dus eigenlijk voordeliger uit. Ook op de lange termijn. En mocht je geen gebruik willen maken van een blog, dan is het maar +/- €16 per maand.

Good to know: Je hosting speelt een grote rol in de snelheid van je website en ik ben zelf super tevreden over Showit haar hosting. Je website wordt snel geladen en is volledig veilig, wat goed is voor je SEO.


Support

Showit heeft geweldige hulpmiddelen op hun support site en ze bieden ook een live chat waar je vragen snel beantwoord worden. Ze hebben daarnaast een Facebook Groep waar je vragen kan stellen.


Een terechte fan!

Ik wil namelijk een website waarbij ik, en vooral jij, zonder frustratie mee aan de slag kan. Want dan kun jij je focussen op jouw droombusiness en waar je goed in bent! Dat is toch weer een diepe zucht minder. Fijn toch? (Die zijn alleen goed bij het mediteren 😉 )

Heb je nog vragen of wil je graag even kennis maken? Klik dan hier. Of kijk even een rondje op mijn website.

P.s. Er is natuurlijk nog veel meer over te vertellen over Showit, dus kijk zeker uit voor toekomstige blogs!

Groetjes van mij! Brenda.

Website ontwerper

Website

CATEGORY

1/14/2021

datum

Wat is Showit en is het beter dan WordPress?